Limba

English (United Kingdom)Română (România)Polish (Poland)French (Fr)

Căutați pe RENOVA

Abonați-vă la newsletter

Cine e online

Avem 180 vizitatori online

Urmăriți-ne pe...

FacebookTwitter
Acasă RENOVA Info
Despre RENOVA
Programul Leonardo da Vinci PDF Imprimare Email

Proiectul RENOVA este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Leonardo da Vinci.

Programul Leonardo da Vinci sprijina financiar proiecte în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Persoanele care pot beneficia de gama de la programul de stagiari în formarea profesională iniţială pana la persoane care au absolvit deja, precum şi formarea profesională a formatorilor şi a tuturor persoanelor din organizaţii care activează în acest domeniu.
Leonardo da Vinci permite organizaţiilor din sectorul învăţământului profesional sa lucreze cu parteneri din întreaga Europă, sa faca schimb de bune practici, şi de a creşte expertiza personalului lor. Aceasta ar trebui să facă educaţie profesională mai atractivă pentru tineri. Programul, de asemenea, stimulează competitivitatea globală a pieţei europene a muncii, ajutadu-i pe oameni să obţină noi abilităţi, cunoştinţe şi calificări.

Proiectele de inovare sunt esenţiale pentru program, avand ca scop îmbunătăţirea calităţii sistemelor de formare profesională prin dezvoltarea şi transferul de politici inovatoare, cursuri, metodele de predare, materiale şi proceduri.

Citeşte mai mult...
 
Prezentarea generală a proiectului PDF Imprimare Email

RENOVA este un proiect Leonardo da Vinci Transfer de Inovatie, care face parte din Lifelong Learning Program (Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii), ce susţine participanţii in a dobandi şi utiliza competenţe şi calificări pentru dezvoltarea profesională în domeniul managementului de sănătate. RENOVA se adresează în principal membrilor comunităţii de asistenţă medicala care doresc să dezvolte abilităţi organizatorice şi manageriale. Proiectul pregăteşte şi implementează silozuri de formare organizate în Polonia şi România, pe baza transferului de experienţă franceză şi expertiza pentru a facilita faţă-în-faţă şi de sesiuni de eLearning.

 

RENOVA este crearea unui cadru de instruire pentru acest grup profesional, care va spori mobilitatea forţei de muncă pentru membrii săi, precum şi dezvoltarea lor profesională, angajat ca aceasta este de a dezvolta abilităţile profesionale în funcţie de nevoile pieţei forţei de muncă astfel cum este prevăzut în "Noi competenţe pentru noi locuri de muncă ".

Citeşte mai mult...
 
Echipa de Management de Proiect PDF Imprimare Email
Mihaela Coman
Mihaela Coman Mihaela Coman

Mihaela Coman

Mihaela Coman este project managerul de la SIVECO care se ocupa si de coordonarea activitatilor in cadrul proiectului RENOVA . In paralel coordoneaza si alte proiecte europene si internationale in SIVECO. Experienta sa profesionala anterioara include o pozitie de asociat intr-o companie de consultanta in afaceri unde a ocupat si postul de director comercial , pozitia de project manager intr-o companie de telecom, pentru care a coordonat proiecte din domeniul securitatii, beneficiari- Politia Romana de Frontiera, Inspectoratul Situatiilor de Urgenta- (din cadrul Ministerului de Interne). De asemenea a lucrat ca account manager intr-o companie de consultanta, coordonand relatiile de afaceri dintre clienti importanti, ca Thyssen Krupp, Finmeccanica, Kongsberg si Ministerul Apararii din Romania. Departamentul de Relatii Internationale din cadrul Ministerului Apararii este un alt loc unde a lucrat aproximativ 5 ani.

 

Citeşte mai mult...
 
Rezultat PDF Imprimare Email

Ca scopul proiectului este de a dezvolta învăţarea / bazată pe proiecte de modele de formare profesională pentru managementul organizaţional şi de formare a studenţilor şi grupuri profesionale de diferite niveluri şi calificări din domeniul sănătăţii, vor fi efectuate studii pilot de instruire cu grupuri de la şcolile şi colegiile medicale care ofera educaţie pentru asistenta medicala din România şi Polonia. Trainingurile din cadrul pilotului vor folosi scenarii pregătite de TEHNE şi vor fi aplicate şi modificate conform realităţii unui anumit stat.

În timp ce lucrează cu elevii la proiecte despre viaţa reală / timpul real, cursanţii vor fi rugaţi să contribuie în mod activ şi creativ la soluţiile de situaţii sau cazuri date. Cu ajutorul unui mediu virtual de învăţare, elevii vor fi capabili să lucreze în echipe, sa comunice şi sa faca schimb de cunostinte si rezultate.

Rezultatele din proces va fi agregate într-un portal de învăţare.

Pilotul din România se va desfăşura într-o singură unitate de învăţământ în sectorul sănătăţii (UMF Carol Davila), şi va urma scenariul de formare la care partenerii vor conveni. Cel din Polonia se va desfăşura în Camera Centrală a Asistentilor Medicali si Moaselor si in una din Universităţile Medicale din Polonia.

Trainingul pilot din România şi Polonia va urma paşii de mai jos:

  • Selecţia de formatori certificati (4 formatori Polonia, 4 formatori România) – va fi facuta de către partenerii de proiect
  • Selecţia stagiarilor (în principal, asistente medicale): în Polonia asistentele medicale vor fi selectate în colaborare cu Asociaţia Centrală a Asistentilor Medicali si Moaselor printr-un apel deschis, în România, cu ajutorul Universitatii Carol Davila, numărul estimat de participanţi din fiecare ţară: 100 de persoane ( 60 în România, 40 în Polonia)
  • Cursul va avea 4 module şi durata cursului va fi: 76 ore - 40 ore faţă-în-faţă şi 36 de ore online
  • Certificare: în Polonia, nu este nevoie de certificare, în România, Asociaţia Moaşelor din România este responsabila.
  • Evaluare