Limba

English (United Kingdom)Română (România)Polish (Poland)French (Fr)

Căutați pe RENOVA

Abonați-vă la newsletter

Cine e online

Avem 161 vizitatori online

Urmăriți-ne pe...

FacebookTwitter
Acasă Prezentare generală
Prezentarea generală a proiectului PDF Imprimare Email
Index articol
Prezentarea generală a proiectului
Corectarea deficitelor
Reducerea decalajului
E-learning
Pilot
Toate paginile

RENOVA este un proiect Leonardo da Vinci Transfer de Inovatie, care face parte din Lifelong Learning Program (Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii), ce susţine participanţii in a dobandi şi utiliza competenţe şi calificări pentru dezvoltarea profesională în domeniul managementului de sănătate. RENOVA se adresează în principal membrilor comunităţii de asistenţă medicala care doresc să dezvolte abilităţi organizatorice şi manageriale. Proiectul pregăteşte şi implementează silozuri de formare organizate în Polonia şi România, pe baza transferului de experienţă franceză şi expertiza pentru a facilita faţă-în-faţă şi de sesiuni de eLearning.

 

RENOVA este crearea unui cadru de instruire pentru acest grup profesional, care va spori mobilitatea forţei de muncă pentru membrii săi, precum şi dezvoltarea lor profesională, angajat ca aceasta este de a dezvolta abilităţile profesionale în funcţie de nevoile pieţei forţei de muncă astfel cum este prevăzut în "Noi competenţe pentru noi locuri de muncă ".

Provocarea Societatii Cunoaşterii

Personalul mai bine calificat a apărut ca una din provocările majore pentru societatea bazată pe cunoaştere la nivel mondial, iar soluţia pentru acest lucru este formarea continuă. Activităţile profesionale sunt intensive in cunoştinţe într-o Europă în continuă schimbare. Perioada de jumatate de viata dedicata cunoaşterii este în continua scădere, astfel încât învăţarea pe tot parcursul vieţii a devenit o parte integrantă a activităţilor de muncă prin implicarea continuă în dobândirea şi aplicarea cunoştinţelor şi a competenţelor în cadrul unei sarcini curent la îndemână.

Noile graniţe geografice ale Europei impun o nouă uniune, o armonizare legislativă facuta pentru medii culturale diferite. Majoritatea migraţiei forţei de muncă are loc pentru ocuparea pozitiilor "low-level", în timp ce experienţa in muncă la nivel inalt este încă la mare cautare, dar nu este la dispoziţia persoanelor care provin din noile democraţii.

Accentul este, prin urmare, optimizarea Uniunii Europene prin legi structurale, dar, de asemenea, pe menţinerea independenţei culturale in fiecare ţară. O educaţie relevantă este mai importantă astăzi decât oricând, deoarece lumea de astăzi necesită o forţă de muncă facuta sa înţeleaga cum să folosească tehnologia ca un instrument esenţial pentru productivitate şi creativitate. Aceste competenţe includ "raţionamentul informaţiei", un proces în care surse sigure de informare sunt identificate, accesate în mod eficient, înţelese, contextualizate şi comunicate colegilor.